VIECC Vienna Comic Con

ELMARAD! – VIECC Vienna Comic Con: Még több sztár

A rendezvény sajnos idén ismét elmarad. 🙁 Az új időpont 2022. november 19-20.

A VIECC Vienna Comic Con és a VCA Vienna Challengers Arena hamarosan újra a Messe Wien területén. A november 20-21. között megrendezendő eseményre számos nemzetközi sztár jelentette be részvételét – többen, mint valaha. Kevin McNally, Christopher Lambert és Anna Shaffer színészek autogramot osztanak, Mirka Andolfo, Donny Cates és Marco Castiello képregényrajzolók rajzolnak és persze szelfizni is lehet majd a cosplayerek nagyjaival, Tarynnel, Danny McFlyval és Sayurival. Ráadásul mindez csak egy kis részlet az idei vendéglistából! Ami még jobban kiemeli az idei eseményt, az, hogy jelen lesz Európa legnagyobb Artist Alley-je 16 nemzet több mint 200 művészével és két osztrák premierrel.

c_lambert_announcement_web-1024x1024.pngA 2021-es sztárfelhozatal szenzációs

Minden eddiginél több sztár fogadta el a meghívást az idei VIECC Vienna Comic Con-ra a rajongók a Trónok harca, a Harry Potter, Az Esernyő Akadémia, a Witcher, az Outlander, Az idegen, a Hobbit és Preacher sztárjaival találkozhatnak. De itt lesz sok más híresség mellett a Hegylakó Christopher Lambert.
A Karib tenger kalózaiból Kevin McNally aki Joshamee Gibbs szerepéről ismert Johnny Depp legendás Jack Sparrow kapitánya mellett a Disney A Karib tenger kalózai mind az öt részében szerepelt. Az ingyenes panelek és autogram-osztogatások során a rajongók személyesen is találkozhatnak a sztárral.

A képregényrajzolók szupersztárjai: Batman, Harley Quinn, Marvel Comics

viecc-donny_cates.jpgAz amerikai képregény szupersztár és “rosszfiú” Donny Cates is idelátogat. Jelenleg a Marvel Thor remake-jén, illetve a Venom, a Cosmic Ghost Rider, a Death of the Inhumans, a Redneck, A galaxis őrzői és a Babyteeth című filmeken dolgozik. Mirka Andolfo olyan műveknél működött közre, mint a Wonder Woman, Harley Quinn, Catwoman, Bombshell, Green Arrow. Ő illusztrálta a díjnyertes MS MARVEL két kiadását is a Marvel Comicsnál. A rajongók Marco Castiellóra is számíthatnak, aki a Star Wars, a Captain America Annual, a Batman Beyond, a Perry Rhodan és a Hangya rajzainak elkészítésében vett részt.

Gyermekprogramok

A VIECC idén is nagyszerű program okkal készül a gyerekek számára. A már jól ismert Kids Cosplay Contest mellett Cosplay Dance Battle-t, a Fighting Arénában látványos show-t HASBRO Nerf-alagutat és a szokásos arcfestést, ugrálóvárat és légcsúszdát is kitelepít a kisebbek számára.

Igaz a hír: újra megrendezésre kerül a bécsi VIECC Vienna Comic Con

viecc-logo.pngÖrömmel tudatjuk a képregény-, a cosplay- és a gamer rajongókkal, hogy 2021.november 20-21-én újra megrendezésre kerül a VIECC Vienna Comic Con és a VCA Vienna Challengers Arena perfomance by Magenta a szokásos bécsi helyszínen. A meghívottak listáján már szerepel pár nagy név: a színész Christopher Lambert, a képregényíró Donny Cates, Kai Meyer író és Faerie Blossom cosplayer.

viecc-christopher_lambert.jpgA VIECC a szuper (sztár) erővel vonz

A VIECC Comic Con első sztárjai már az élvonalban: a rendezvény, amely minden COVID biztonsági és egészségügyi intézkedésnek megfelel lehetőséget kínál arra, hogy kedvenc sztárotokat újra láthassátok, hallhassátok, aláírást kérhessetek tőlük és együtt pózoljatok velük!

Csak egy maradhat!: Christopher Lambert, a Hegylakó is Bécsbe érkezik: a színészlegenda, aki 1986-ban a kultikus és klasszikus Hegylakó révén nemzetközi hírnévre tett szert eljön hozzánk.: Lambert, a GreystokeTarzan, a majmok ura, a Mortal Kombat vagy a Feketelista és az NCIS: Los Angeles slágersorozatok színésze, nemcsak a nagyszínpadon lesz jelen, hanem fotózkodhattok vele és autogramot kérhettek tőle!

viecc-donny_cates.jpgA képregények rosszfiúja: Donny Cates

Donny Cates széles mosolyt csal Venom arcára, megteremti az univerzumokat a Galaxis őrzői vagy Thor mögött, és ő az, aki a múltban már többször halhatatlanná tette magát a Thanos, a Doctor Strange, Buzzkill vagy Star Trek révén. Nem csoda, hogy a művész és a podcaster a világ egyik legnépszerűbb Marvel Comics írója. A rajongók novemberben aláírást kaphatnak tőle a Comic Guest Alley-ben!

A mindig változó Faerie Blossom

Több mint 400.000 követővel közösségi média csatornáin ő a német cosplay-szcéna egyik legnagyobb alakja. Faerie Blossom az eredeti megformázásról ismert művész már eddig is sokféle műfajban mutatkozott be: baseball ütőt lenget, mint Harley Quinn, vagy széttárja tűzszárnyait, mint Bloom a Winxből. Most pedig influenszerként ad tippeket és különleges látványt kölcsönöz a szelfidhez.

A Comic Con bestsellere: Kai Meyer

Neve már régóta szerepel a fantasy legendák körében, hiszen évtizedek óta Németországban ő a műfaj egyik legnépszerűbb szerzője.1994-ben vált ismertté a The Ghost-Seer-rel, majd a Merle trilógia jelentette az első nemzetközi sikert. Azóta több mint 60 regénye jelent meg milliós példányban és közel 30 nyelvre fordították le őket. Ezen kívül számos forgatókönyvet, rádiójátékot és képregényt írt. A rendezvényen a rajongók személyesen is találkozhatnak a sztárszerzővel!

Időpont:
2021. november 20-21. szombat-vasárnap

Helyszín:
Vienna Exhibition Center

Jegy és minden információ:
www.viecc.com és www.challengersarena.com oldalakon.

Rekordrészvétel az 5. VIECC Vienna Comic Conon

viecc2019.pngA Messe Wien területén megrendezett jubileumi VIECC Vienna Comic Con mind a látogatók, mind a szervezők számára rendkívül sikeresminden eddiginél nagyobb, színesebb és érdekesebb– volt! A látogatók száma az elmúlt évekhez hasonlóan idén is emelkedett (kb. 20%-kal), most közel 32000-en látogattak ki a rendezvényre. Úgy tűnik, érdemes volt a nagyjából egymillió eurós beruházással odavonzani a box-office sztárokat, a legmenőbb cosplayer-eket, valamint izgalmas kísérőrendezvényekkel biztosítani azt, hogy a show minden korosztály számáraaz idei év egyik legizgalmasabb eseménye legyen. A VCA Vienna Challengers Arena’ performance – powered by Magenta rendezvénye is hozzájárult ahatalmas sikerhez. A számtalan országból érkezett játékosok népszerű játékokban küzdöttek egymással meg a nem csekély pénznyereményekért.

Sztárok testközelben

Az idei VIECC népszerű sztárjai Sean Astin, a Gyűrűk Ura bátor Csavardi Samujának megformálója, az akciólegenda Steven Seagal és a Batman képregény írója, Frank Miller voltak, de a Harry Potter rajongóka Roxfort gondozóját alakító, David Bradley aláírását is meg lehetett szerezni! A filmek és a TV-sorozatoksztárjai, valamint a képregény-művészek különös izgalmakat garantáltak a rajongók számára. A fiatalabb generáció igyekezett akcióközelben maradni, hogy olyan youtuber-eket láthassanak élőben, mint Mike Singer vagy Chaosflo44.

A Cosplay verseny győztese Chicagóba repül

Minden évben a VIECC Vienna Comic Con egyik fénypontja az FM4 által bemutatott Cosplay bajnokság. Az idei verseny győztese a Cseh Köztársaságból érkezett Rozari volt, aki Philippa Eilhartot formálta meg a The Witcher 3-ból. Igy őt érte az a megtiszteltetés, hogy hamarosan az USA-ba repülhet a világ legnagyobb és legismertebb a Cosplay Chicago C2E2 Cosplay Crown Championships versenyére.

A legjobb játékosok izgalmas összecsapásai

A szervezők aze-sport területén is jelentős előrelépést tettek. A VCA Vienna Challengers Arena performance – poweredbyMagentaeseményeit immár harmadik alkalommal nagy pénznyeremények ésjelentős szponzorok mellett,több mint 22 országból érkező játékossalrendezték meg. Szombaton Sophie„The Warrior”mindenkit megvert a SmashSistersCrew Battleelső körében, deintenzív harc folyt a Tekken7 és a MortalCombat versenyeken is. A FIFA játékosok a Coca-Cola eSoccerCup-on a 2500 eurónyi nyereményért csaptak össze, amelyet végül a Sercan Kara vitt haza. Óriási figyelem irányult a Coca-Cola Breakpoint Ultimate The Major döntőjének a világ minden tájáról érkező résztvevőire. A világelső mexikói MkLeo állt ki a többinagynevű játékos ellen, a közel 12 000 eurós nyereményalap miatt a csata végig izgalmas és feszült volt.

A szervezők alig várják 2020-at

„5 évvel ezelőtt, az első VIECC megszervezésekor ez még egy álom volt, és sok munkával mára valóra vált. 2019 ezért nagyon különös évünk volt, és bízom benne, hogy erről a hétvégéről a rajongók még sokáig fognak beszélni! Különösen sikeresek voltunk az új ausztriai standardokfelállításában, valamint azesport-közösségünk erősítésében”– mondta Florian Schermann, a Reed Exhibitions egyik, arendezvényért felelős menedzsere.

A következő esemény dátumának feljegyzése a naptárakba minden rajongó számára kötelező! A jövő évi VIECC Vienna Comic Con, és a VCA Vienna Challengers Arena performance – powered by Magenta, a tervek szerint 2020. november 21–22-én lesz ugyanitt!

A 2019-es bécsi VIECC Vienna Comic Con legfontosabb hírei

viecc2019.jpg

2019. november 23-24-én kerül megrendezésre az 5. jubileumi VIECC Vienna Comic Con a bécsi Messe Wien területén. A vadonatúj mangák, játékok, filmelőzetesek és természetesen képregények mellett, híres film- és képregénysztárok várják a látogatókat. Idén első alkalommal van lehetőség a rajongóknak különleges jegyeket venni, az Ultra VIP jegyekből csupán 50 darab áll rendelkezésre! A legexkluzívabb belépőkkel a résztvevők közös fotókat készíthetnek, aláírásokat kérhetnek és cseveghetnek a sztárokkal.

Készen állsz Steven Seagalra?

Egy különleges vendég is ellátogat idén a VIECC Vienna Comic Con-ra! A több mint 40 filmben szereplő Steven Seagal lehetőséget kínál, hogy rajongói találkozzanak, kezet fogjanak,fotókat készítsenek vele, vagy autogramot kérjenek tőle. Az olyan legendás filmsikerekben szereplő akciósztár, mint a Nico, a Halálra jelölve, az Úszó erőd, vagy az Ölve vagy halva számos alkalommal mutatta meg képességeit a filmvásznon.

Nemzetközi sztárkavalkád

Idén több híresség is feltűnik majd, Sean Astin, a Gyűrűk Ura bátor Csavardi Samujának és a Magyarországon is futó képregényből adaptált A kór Jim Kentjének megformálója, számos ikonikus női sztár, pl. Alex Kingston, a Vészhelyzet (Dr. Elisabeth Corday), a Ki vagy, doki?, illetve A zöld íjász sztárja, vagy Stephen King híres regénye (Az) alapján készült filmből ismert Jack Dylan Grazer, aki a Shazam!-ban is szerepelt. De ez nem minden – az Amerikai Pitéből és a Flash – A Villám sorozatból ismert Chris Klein, valamint a képregényuniverzum titánja, Frank Miller (The Dark Knight Returns, Daredevil, Sin City, 300, Ronin) alkotója is megerősítette részvételét.

Képregényművészek sora is megtiszteli majd a rendezvényt, jelen lesz többek között Jim BalentHolly Golightly, Mawil és Ulrich Schröder is.

Különféle kreációival érkezik az eseményre a cosplay szupersztár és influencer Anissa Cosplay, aki „NieR: Automata” vagy „The Witcher” néven is ismert. Youtube-videói és a Twitch közvetítései tették őt a német nyelvterület egyik leghíresebb influencerévé.

Cosplay Central

A VIECC Vienna Comic Con most először biztosít helyet egy központi területen a cosplay szerelmeseinek, ahol a látogatóknak lehetősége nyílik üdvözölni a világ legjobb cosplayereit és megnézni, hogyan keltikéletre a híres játék- és képregénykaraktereket. Megmérettetés is lesz, hiszen Európa egyik legnagyobb cosplay versenyén a kézimunka minősége, a páncél és az FX kategóriákban értékelnek a bírák. A győztes 7000 euróval lesz gazdagabb, és lehetőséget kap a chicagói C2E2 kiállításon versenyre kelni a világ minden tájárólérkező többi ReedPop Global Championship győztessel.

Információ, regisztráció és jegyek a rendezvény weboldalán: www.viecc.com.

A rendezvényre hamarosan nyereményjátékot hirdetünk, melyen akár egész hétvégés belépőket is nyerhettek!

Két héten belül újra VIECC Vienna Comic Con Bécsben

viecc-vienna_comic_con.pngMég több sztár, képregénylegenda és cosplayer a 2018-ban bécsi VIECC Vienna Comic Con-on

Már elindult a visszaszámlálás az őszi bécsi VIECC Vienna Comic Con rendezvényre (november 17-18.), miközben a vendéglista is egyre hosszabbra nyúlik.  A híres színészek, a cosplay csillagok, valamint a gyermekeknek szóló új programok hihetetlenül izgalmas hétvégét ígérnek.

neal_adams.jpgA képregénylegenda Neal Adams fogadja a rajongóit

Ki nem ismerné Batman, X-Men és Green Lantern karaktereket? Írójuk, Neal Adams (Green Lantern, a Green Arrow és az Avengers), aki szinte legendává vált a képregények világában meghívott vendégként itt lesz.

Látogatás Gondorból

Denethor II volt Gondor 26. és egyben utolsó uralkodója, Boromir és Faramir apja, akinek meg kell védenie Szauron seregétől Minas Tirith hatalmas városát. Ezzel a szerepével nyerte el a Gyűrűk Ura trilógiájában az akkor 40 éves John Noble rajongóinak szívét, és ezzel sikerült betörnie Hollywood-ba. Az ausztrál színész játszotta az excentrikus tudós szerepét A rejtély című sorozatban, de emellett a Sherlock és Watson, valamint Az Álmosvölgy legendája c. sorozatokban is feltűnt, és számos játék- és rajzfilmkarakternek kölcsönözte hangját.

david_morrissey.jpgWalking Dead sztárja is itt lesz

David Morrissey brit színész, a népszerű The Walking Dead Kormányzója a nagyszínpad vendége lesz egy időre, aláírásokat ad és közös fotókon szerepel majd a rajongókkal.

A színész számos top sorozatban játszott gonosztevőt, jelenleg Aulus Plautus parancsnokot alakítja a Britannia című fantasy-sorozatban. A művész, aki rendezőként és forgatókönyvíróként is bizonyította tehetségét, sztorikat és történeteket mesél majd Meet & Greet találkozók, és exkluzív vacsora során.

“It all started with the big bang”

John Ross Bowie, más néven Dr. Barry Kripke, az amerikai Agymenők raccsoló lángész kutatója már régóta a közönség kedvence a Sheldon elleni csúnya átveréseivel. Az Agymenők rajongói szintén találkozhatnak kedvencükkel ezen a hétvégén.

Az amerikai színész, stand-up komikus és zenei tehetség az Agymenők című sorozatban vált ismertté Dr. Barry Kripke megformálójaként, ahol John Ross Bowie a raccsoló géniusz szerepét játssza, jó adag feketehumorral és teljes ellentétben a valósággal. Számos olyan amerikai sorozatban és filmben csillogtatta sokoldalú színészi tudását, mint például a Hallatlan és a Női szervek. Nem csak a tévében nevetteti meg a közönséget, hanem rendszeresen fellép élő stand-up előadásokban. A zene világába az Egghead nevű pop-punk zenekar frontembereként lehet hallani.

A Marvel sztárja az írók között

Donny Cates is csatlakozik a VIECC Vienna Comic Con sikeres és tehetséges képregény-szerzőinek sorába. Ő a Thanos, Dr. Strange, Damnation, God Country, Buzzkill, The Ghost Fleet, Star Trek és az Atomahawk mögött álló kreatív elme. A Marvel képregényírójának  jelenleg is számos új ötlete van, amit megoszt majd a rajongókkal itt Bécsben.

tabitha_lyons.jpgA cosplay profi ausztriai bemutatkozása

Tabitha Lyons a tehetséges brit cosplayer, azaz Artyfakes először jön Ausztriába, hogy találkozzon rajongóival. A cosplay iránti szenvedélye tizenkét éves korában kezdődött, amikor segített apjának élő szerepjátékokhoz szükséges kellékek megalkotásában és létrehozásában. Ma a családi cég ügyvezető igazgatója,  tehetsége és kreativitása túlmutat a filmekhez, színházakhoz, TV-hez, vidámparkokhoz és játékokhoz kapcsolódó cosplay műfaján. A VIECC Vienna Comic Con rendezvényen a rajongóknak lehetőségük lesz a közös fotózásra, illetve klassz tanácsokkal is szolgál majd a standján.

Gyakorlat teszi a mestert – Debütál a Cosplay Contest Kids

A közösség kérésére idén először lesz külön Cosplay verseny a gyermekek számára. Akár hercegnő, tűzoltó, akár szuperhős (2-15 éves kor között) mindenki bemutatkozhat a nagyszínpadon.

Információ, regisztráció és jegyek a rendezvény weboldalán: www.viecc.com.

VIECC Vienna Comic Con 2017 – Beszámoló a rendezvényről

viecc-vienna_comic_con.pngA 2017-es VIECC Vienna Comic Con november 18-19-én került megrendezésre, ismét a Messe Wien-ben.
Két nagy csarnokban került az esemény egy hatalmas területen, így a nap nagy részét el lehetett tölteni úgy, hogy csak alaposan körbenézünk.

20171118_153114-f1200x1200.jpgCosplayesekkel tele volt a helyszín és szép számmal voltak ezek között egészen lenyűgöző jelmezek is. Ők egy-két kivétellel nagyon kedvesek és rugalmasak voltak, valamint Star Wars-témájú fotózkodáshoz rendelkezésre állt egy életnagyságú Tie Fighter-modell és egy külön, elkerített Star Wars kellékes, makettes rész egyenesen Lengyelországból. Itt a filmekből ismert űrhajók, fegyverek, droidok és egyéb szereplők mellett jellegzetes helyszínek makettjei is láthatóak voltak. Ugyanebben a csarnokban voltak elhelyezve az amatőr képregényes standok és -alkotók.

Kissé elkülönítve az egyik fal mentén a képregényes nagyágyúk asztalai álltak. Köztük olyan alkotók, mint a magyarul is megjelenő író Scott Snyder, vagy a szintén magyarul is kiadott (borító)rajzoló Adi Granov, Guillermo Ortego és még jó páran. Náluk szabadon lehetett dedikáltatni, a hozott könyveket, füzetek vagy akár közvetlenül tőlük is lehetett vásárolni. A képregény árus standok néhány helyen külön ki is voltak hegyezve a jelen levő sztárvendégek műveire. Valamennyiüknél pedig rendelkezésre álltak sketch- és artbookjaik.

pb183570-f1200x1200.jpg

A színész meghívottak közt többek közt olyan nevek voltak, mint a Harry Potter-filmek Malfoy-apukája: Jason Isaacs, a trónok harca White Walkere: Ross Mullan, a számos sorozatban, többek közt az Odaátban is szereplő Sebastian Roché, valamint a John Constantine-t megtestesítő wales-i Matt Ryan. Ők külön előadásokat is tartottak, nekem ezek közül idő híján csak Matt Ryané fért bele. Az ő előadása egy másik csarnokban levő színpadon volt. Ebben a csarnokban voltak a színeszek dedikáló asztalai is, ahol folyamatosan kígyózó sorok álltak, valamint ezen a részen voltak nagy részt a merchandise- és képregény árusok is. A helyszínen voltak különféle vetélkedők, gamer sarkok, és -versenyek. Ebben az épületben cikázott fel-alá egy R4-es droid is, ami gyanútlanul spriccelte le a vele „szóba” álló embereket. Aki főként képregény gyűjteménye bővítésének céljából látogat ki, annak nyilván jó pont, ha tud németül, a kínálat elég nagy része ugyanis ebből állt. De angol nyelvű kiadványokból is akadt jócskán, amikből jómagam is betankoltam rendesen.

pb193644-f1200x1200.jpg

Összességében egy nagyon színvonalas és hatalmas rendezvény volt, főleg magyar viszonylatban, aminek csak a körbejárása is erősen felemészti az energiatartalékokat. És az óriási választék bárkit beszippantott azonnal.

Ismét mindenképpen csak ajánlani tudom a képregény-, cosplay-, videójátékok- és celebritások kedvelőinek. Jövőre ugyanitt!

Pál Szabolcs

Királyok és Keresztek képregény – közösségi finanszírozás az Indiegogo oldalán

kiralyok07.jpgA Királyok és Keresztek című magyar történelmi témájú keménytáblás képregény jövő héten jelenik meg és először a VIECC Vienna Comic Con rendezvényen lesz kapható Bécsben a november 18-19-i hétvégén. Az alkotók Németh Levente, a képregény rajzolója és Mészáros János, szövegíró Kisteleki Dórával és további színezőkkel összefogva nagy fába vágták fejszéjüket. 100 oldalon keresztül tervezik bemutatni Magyarország történelmének egy ingoványosabb, kevésbé feltárt és egyértelmű időszakát, melyben I. (Szent) István fia, Imre herceg, de még Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok vívó is szerepel.

Bár a képregény már nyomdában van és vészesen közeledik a bemutató, a csapat az Indiegogo közösségi finanszírással foglalkozó oldalra voksolt, hogy egy rugalmas finanszírozású kampányt indítson, mely pár nap alatt már elérte a 34%-os sikert. De senki ne aggódjon, a képregény függetlenül attól, hogy a kampány hány százalékon áll a 30. nap után, mindenképpen megjelenik magyar- és angol nyelven is.
Mészáros János egy 400 oldal körüli regényt írt, amiből ez a képregény egy lecsupaszított változat 1. része. A történet Magyarországon játszódik és rengeteg ismerős figurával találkozhatunk nem csak magyar oldalról.

kiralyok05.jpg

Ezen kampány alkalmából ugrottunk el Németh Levente “műtermébe” Budaörsre, a képregény már mintegy 8 hónapja készül és Levente jóvoltából betekintést nyerhettünk a rajzolás fázisaiba, valamint kézbe vehettünk egy végleges, még kötés előtt álló makettet a végtermékből.

kiralyok02.jpg

A képregény további érdekessége, hogy egy pályázat keretén belül elkészült egy mobilkészülékekre tervezett Android App, mellyel bizonyos piktogrammal jelölt oldalakon úgynevezett kiterjesztett valóságként extra tartalmak nyílnak meg a program letöltője előtt. Ezt a funkciót is kipróbálhattuk és meg kell jegyeznünk, hogy elképesztő lehetőségek rejlenek benne és nagyon várjuk a kész verziót a könyvvel együtt.

kiralyok04.jpg

Az élesszeműek rengeteg popkulturális figurát vagy ikont fedezhetnek fel a képregényben, hiszen Levente nagy rajongója például a Vikingek című tévésorozatnak. Persze nem árulta el az összes karaktert és titkot, amiket elrejtett a képregény oldalain, ezeket az olvasónak kell majd felfedeznie.

kiralyok03.jpg

A rajzok egyébként 99%-ban a számítógépen készülnek a ceruzavázlatoktól kezdve a (digitálisan) kifestett oldalakig. Levente elmondta, hogy az első pár oldalt még valódi ceruzával, papíron követte el, de annyira lassúnak látta a folyamatot, hogy muszáj volt gyorsítania rajta.
A későbbiekben a kidolgozott ceruzarajzokat már eleve digitálisan, a képen is látható rajztáblával készítette, de idővel ráérzett a képregényalkotás folyamatára és képregényrajzoló barátai tanácsára elhagyta a túlrészletezett ceruzarajzokat is a projekt vége felé.

kiralyok10.jpg

Levente munkája nagyjából a digitális tusrajzokig terjed, onnantól Kisteleki Dóra és a segédszínezők veszik át a – nem kis – feladatot, hogy végleges formába öntsék a paneleket és oldalakat.
A képregény utolsó oldalaihoz még segítséget is kellett kérniük, különben nem készültek volna el a nyomdába leadás határidejéig, ez Pálfi Balázs képzőművész volt, aki a ceruzaoldalakban nyújtott nélkülözhetetlen segítséget Leventének.

kiralyok01.jpg

A 100 oldalas keménytáblás képregény tehát megrendelhető a
www.indiegogo.com/projects/kings-and-crosses-graphic-novel-book-history
oldalon magyarul $15 amerikai dollárért (kb. 4000 Ft) postaköltséggel együtt.

Természetesen csakúgy, mint más közösségi finanszírozású projekteknél, itt is lehetséges magasabb szinteken támogatni, mint például $350 dollárnál a támogató meghívást kap Bécsbe és a Királyok és Keresztek standjánál VIP-ellátásban részesül.
A $250 dolláros szinten egy rendkívül különleges képregényt kapunk, amelynek egyes oldalaira mind a magyar, mind az angol oldalak rá vannak nyomva, ebből mindössze 3 db lesz a világon és egyik borítója itt látható:

kiralyok09.jpg

Nyerj jegyet a VIECC Vienna Comic Conra november 18-19-ére!

viecc-vienna_comic_con.jpgIdén immár harmadik alkalommal rendezik meg Ausztria legnagyobb képregényes rendezvényét Bécsben. A VIECC Vienna Comic Conra keresztelt rendezvény 2015 óta minden évben újabb híres képregényalkotókat és képregényes témájú filmek szereplőit hozza el az osztrák fővárosba.

Az eddig bejelentett meghívottak között találjuk az itthon is megjelenő Batman íróját, Scott Snydert vagy a szintén nagy sikert aratott Vasember: Extremis rajzolóját, Adi Granovot, aki a korábban megjelent Gyilkológép című kötetnek is volt borítórajzolója.

scott_snyder.jpg
A lista korántsem ér itt véget, hiszen az amerikai szuperhős-képregények kedvelőinek ismerősen kell, hogy csengjen Emanuela Lupacchino, Giuseppe Cafaro vagy Guillermo Ortega neve is. Chris Giarrusso, a mini-Marvel borítók rajzolója is a helyszínen fog dedikálni és rajzolni a vendégeknek.

emanuela_lupacchino.png

Nem kell elkeseredni a képregényfilmeket kedvelőknek sem, hiszen a szervezők nekik is tartogatnak meglepetéseket. Benedict Wongot ismerhetjük a Doctor Strange-ből vagy láthattuk az itthon Mentőexpedíciónak keresztelt filmben is.

vcc17_benedict_wong_566x302.jpg

John Rhys-Davies-t a fantasy kedvelőinek szintén nem kell bemutatni, hiszen a Gyűrűk urában szerepelt és Gimli karakterét játszotta. Sebastian Roché itthon a Vámpírnaplók és az Odaát című filmsorozatokból lehet ismerős.

john_rhys-davies.jpg

Ennek örömére a Képregény.blog.hu és a ZSIGER.hu Kiadó nyereményjátékot indít:

  1. Like-old a következő Facebook-oldalakat:
    Facebook.com/VIECCViennaComicCon/
    Facebook.com/ZSIGER.hu
  2. Oszd meg ezt a cikket a Facebook-oldaladon publikusan.
  3. Küldj emailt a kiado <kukac> zsiger.hu címre a teljes neveddel és postacímeddel és hogy melyik napra szeretnél menni!

Ha mindezeket teljesíted, bekerülsz a sorsolásba, melyen 2 szerencsés nyertes VIECC Vienna Comic Con-napijegy birtokosa lehet! A nyereményjáték november 1. szerdáig tart.

A jegyek november 18-ra vagy 19-re szólnak és nagyjából 1 héttel a rendezvény előtt fogjuk kiküldeni postán. A nyerteseket emailben értesítjük! A nyereményeket a VIECC Vienna Comic Con ajánlotta fel és készpénzre nem válthatók.

A VIECC Vienna Comic Con nyereményjáték nyertesei:

  • Balogh Dávid – szombati jegy
  • Hundt Tamás – szombati jegy

Bécsből, a VIECC Vienna Comic Con 2016-ról jelentjük

logo_vieccviennacomiccon_png.pngA következő sorokban a bécsi VIECC Vienna Comic Con nevű képregényfesztivál tavalyi és idei tapasztalatait fogom összegezni. A rendezvény helyszíne változatlan volt a tavalyihoz képest, ugyanakkor idén egy hangárral kibővítették a lefedett területet. Ez abból a szempontból előnyös volt, hogy egy hangárban már nem fért volna el minden, hiszen a tavalyihoz képest jelentősen nőtt a fesztivál. Ugyanakkor hátránya, hogy a második hangárt viszont még nem töltötte ki a fesztivál volumene. Ennek eredményeképpen az Artist’s Alley, tehát a rajzolók, a meghívott képregényes szupersztárok, illetve az egyéb különböző alkotók nagyon szellősen voltak elhelyezve. Hatalmas kihasználatlan területek voltak a második hangárban. Továbbá én úgy vettem észre, hogy lényegesen kevesebb ember jutott el a második hangárig. Ellenben akár hányszor megfordultam az elsőben, ott kényelmetlenül nagy tömeg gyűlt össze. Tehát látszik, hogy van a fejlődésre és a növekedésre hajlam, illetve szándék, ugyanakkor az egyes standok elhelyezése még hagy némi kívánni valót maga után, hiszen a meghívott képregényesek mondhatni „száműzve voltak” a második hangár végébe.

20161119_190235.jpgA meghívott vendégekkel kapcsolatban leginkább pozitívumokat tapasztaltam. Elsősorban több színész volt jelen, ami jó, hiszen több rajongót mozgatott meg, ugyanakkor az árak magasabban voltak a tavalyinál. Egy éve Christopher Lloyd (Doki a „Vissza a jövőbe” szériákban) dedikálásáért és fotójáért (külön-külön) kellett 50 eurót fizetni, idén viszont legalább 2-3 vendégnél volt ez az árszabás. Azonban míg tavaly magadnak kellett lőni a 25 eurós fotót a sztárvendégekkel, addig idén profi fotósokkal készíttették a fényképeket, melyeket kinyomtatva meg is kaphattak a rajongók a helyszínen. Ez nagy előrelépést jelent a fesztivál szempontjából, hiszen az összes többi európai rendezvényen (pl. Belgiumban, Romániában, Németországban és az Egyesült Királyságban), már ez a megszokott és elvárható színvonal évek óta.

20161119_103224.jpgA meghívott képregényes alkotóknak volt pozitívuma is és negatívuma is. Mint említettem, az elhelyezésük jelentősen rosszabb volt a tavalyinál, továbbá a létszámuk is csekélyebb volt. Tavaly Mahmud Asrar elérhető volt mindenki számára, ellenben most, csak napi egyszer pár óra erejéig lehetett vele dedikáltatni a Panini standjánál. Viszont 14 euróért, azaz két exkluzív borítós német nyelvű képregény megvásárlásáért cserébe kaphattál egy gyors, úgynevezett convention sketch-et is. Tehát az ő „mozgástere” jelentősen limitáltabb-, ugyanakkor a rajongóknak nyújtott szolgáltatás minősége jobb volt. Rajta kívül Achdé az újabb, itthon is megjelent Lucky Luke képregények rajzolója, Adam Hughes és Andy Price voltak a nagy és kiemelkedő nevek a meghívottak között. A tavalyi felhozatal Jae Lee-ből, Giuseppe Camuncoliból, Mahmud Asrarból és Emanuela Lupacchinoból állt. Ők mindnyájan szuperhős-orientáltak, ugyanakkor a rendelhető rajzok és megszerezhető dedikálások jóval inkább elérhetőek voltak.

20161119_113124.jpg

20161119_142943.jpgVégezetül pedig a meghívott cosplayesekről ejtenék néhány szót. Tavaly kevesebb volt a profi cosplayes, viszont számomra szimpatikusabbak és közvetlenebbek voltak (pl. Lee Anna Vamp). Az idei 8-10 meghívottból nem egyet láttam, akik folyton csak ültek az asztaluk mögött és nyomkodták a telefonjukat, vagy egymást szórakoztatták és lőtték a selfieket, illetve elfáradtak és pihentek. Nem beszélve Fae La Blanche-ről, aki föl-le rohangált, mint a mérgezett egér és kifejezetten ellenszenvesnek bizonyult. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a profi cosplayesektől elvárná az ember, hogy jobban rajongó-orientáltak legyenek. Ha maguk szórakoztatása miatt vesznek részt, akkor mehetnek akár civilben is.

20161119_164224.jpgÖsszegezve a szervezés nagyon jó volt és látszik, hogy próbálják kibővíteni a rendezvényt. Míg tavaly képregény centrikusabb volt az egész, idén próbáltak minél több műfajból viszonylag sokat felvonultatni. Ez nem mindig jó ötlet, hiszen az efféle törekvésnek előnye és hátránya is van. Személy szerint – mint képregényrajongónak- nekem a tavalyi jobban tetszett, ugyanakkor idén is jól éreztem magam és sok új emberrel ismerkedhettem meg. Külön ki kell emelni, hogy a környező országokban is egyre jobban elterjed a VIECC, így nem egy magyar honfitárssal lehetett összefutni a rendezvényen. Végezetül, mindenképp ott leszünk jövőre is!

20161120_154025.jpg

VIECC Vienna Comic Con – egy képregényfesztivál Bécsben

logo_vieccviennacomiccon_png.pngA tavalyi sikeres első év után idén is megrendezik a bécsi VIECC Vienna Comic Cont, mely vonzó képregényes meghívottakkal és nem utolsó sorban színészekkel hívja fel leginkább magára a figyelmet. A november 19-20-án zajló rendezvénynek a Messe Wien ad otthont ismét.

achde-1442.jpgA fesztivál egyik legnevesebb európai képregényes vendége a francia Achdé (balra), aki jelenleg a Lucky Luke itthon is megjelenő részeit rajzolja.

adam_hughes-1442.jpgAz amerikai képregényes színtér is bőven képviselteti magát, hiszen Adam Hughes (jobbra) neve talán egyetlen szuperhősöket kedvelő képregényrajongónak sem idegen.

Aki szereti az Én pici pónim itthon is sokak által kedvelt történeteket és képregényeket, Andy Price-hoz álljon sorba, de Mahmud Asrar is gyönyörű limitált nyomatokkal és eredeti rajzokkal várja az érdeklődőket

Érdemes megemlíteni továbbá a rengeteg hivatásos cosplayest a világ minden tájáról, valamint a tévésorozatok kedvelőinek nagy örömére helyszínen fotózkodó- és dedikáló Billy Boydot a Gyűrűk urából vagy Kristian Nairnt a Trónok harcából.

vcc16_artists_achde.jpg

vcc16_artists_adam_hughes.jpg