Steven Seagal

Rekordrészvétel az 5. VIECC Vienna Comic Conon

viecc2019.pngA Messe Wien területén megrendezett jubileumi VIECC Vienna Comic Con mind a látogatók, mind a szervezők számára rendkívül sikeresminden eddiginél nagyobb, színesebb és érdekesebb– volt! A látogatók száma az elmúlt évekhez hasonlóan idén is emelkedett (kb. 20%-kal), most közel 32000-en látogattak ki a rendezvényre. Úgy tűnik, érdemes volt a nagyjából egymillió eurós beruházással odavonzani a box-office sztárokat, a legmenőbb cosplayer-eket, valamint izgalmas kísérőrendezvényekkel biztosítani azt, hogy a show minden korosztály számáraaz idei év egyik legizgalmasabb eseménye legyen. A VCA Vienna Challengers Arena’ performance – powered by Magenta rendezvénye is hozzájárult ahatalmas sikerhez. A számtalan országból érkezett játékosok népszerű játékokban küzdöttek egymással meg a nem csekély pénznyereményekért.

Sztárok testközelben

Az idei VIECC népszerű sztárjai Sean Astin, a Gyűrűk Ura bátor Csavardi Samujának megformálója, az akciólegenda Steven Seagal és a Batman képregény írója, Frank Miller voltak, de a Harry Potter rajongóka Roxfort gondozóját alakító, David Bradley aláírását is meg lehetett szerezni! A filmek és a TV-sorozatoksztárjai, valamint a képregény-művészek különös izgalmakat garantáltak a rajongók számára. A fiatalabb generáció igyekezett akcióközelben maradni, hogy olyan youtuber-eket láthassanak élőben, mint Mike Singer vagy Chaosflo44.

A Cosplay verseny győztese Chicagóba repül

Minden évben a VIECC Vienna Comic Con egyik fénypontja az FM4 által bemutatott Cosplay bajnokság. Az idei verseny győztese a Cseh Köztársaságból érkezett Rozari volt, aki Philippa Eilhartot formálta meg a The Witcher 3-ból. Igy őt érte az a megtiszteltetés, hogy hamarosan az USA-ba repülhet a világ legnagyobb és legismertebb a Cosplay Chicago C2E2 Cosplay Crown Championships versenyére.

A legjobb játékosok izgalmas összecsapásai

A szervezők aze-sport területén is jelentős előrelépést tettek. A VCA Vienna Challengers Arena performance – poweredbyMagentaeseményeit immár harmadik alkalommal nagy pénznyeremények ésjelentős szponzorok mellett,több mint 22 országból érkező játékossalrendezték meg. Szombaton Sophie„The Warrior”mindenkit megvert a SmashSistersCrew Battleelső körében, deintenzív harc folyt a Tekken7 és a MortalCombat versenyeken is. A FIFA játékosok a Coca-Cola eSoccerCup-on a 2500 eurónyi nyereményért csaptak össze, amelyet végül a Sercan Kara vitt haza. Óriási figyelem irányult a Coca-Cola Breakpoint Ultimate The Major döntőjének a világ minden tájáról érkező résztvevőire. A világelső mexikói MkLeo állt ki a többinagynevű játékos ellen, a közel 12 000 eurós nyereményalap miatt a csata végig izgalmas és feszült volt.

A szervezők alig várják 2020-at

„5 évvel ezelőtt, az első VIECC megszervezésekor ez még egy álom volt, és sok munkával mára valóra vált. 2019 ezért nagyon különös évünk volt, és bízom benne, hogy erről a hétvégéről a rajongók még sokáig fognak beszélni! Különösen sikeresek voltunk az új ausztriai standardokfelállításában, valamint azesport-közösségünk erősítésében”– mondta Florian Schermann, a Reed Exhibitions egyik, arendezvényért felelős menedzsere.

A következő esemény dátumának feljegyzése a naptárakba minden rajongó számára kötelező! A jövő évi VIECC Vienna Comic Con, és a VCA Vienna Challengers Arena performance – powered by Magenta, a tervek szerint 2020. november 21–22-én lesz ugyanitt!