Sebastian Roché

VIECC Vienna Comic Con 2017 – Beszámoló a rendezvényről

viecc-vienna_comic_con.pngA 2017-es VIECC Vienna Comic Con november 18-19-én került megrendezésre, ismét a Messe Wien-ben.
Két nagy csarnokban került az esemény egy hatalmas területen, így a nap nagy részét el lehetett tölteni úgy, hogy csak alaposan körbenézünk.

20171118_153114-f1200x1200.jpgCosplayesekkel tele volt a helyszín és szép számmal voltak ezek között egészen lenyűgöző jelmezek is. Ők egy-két kivétellel nagyon kedvesek és rugalmasak voltak, valamint Star Wars-témájú fotózkodáshoz rendelkezésre állt egy életnagyságú Tie Fighter-modell és egy külön, elkerített Star Wars kellékes, makettes rész egyenesen Lengyelországból. Itt a filmekből ismert űrhajók, fegyverek, droidok és egyéb szereplők mellett jellegzetes helyszínek makettjei is láthatóak voltak. Ugyanebben a csarnokban voltak elhelyezve az amatőr képregényes standok és -alkotók.

Kissé elkülönítve az egyik fal mentén a képregényes nagyágyúk asztalai álltak. Köztük olyan alkotók, mint a magyarul is megjelenő író Scott Snyder, vagy a szintén magyarul is kiadott (borító)rajzoló Adi Granov, Guillermo Ortego és még jó páran. Náluk szabadon lehetett dedikáltatni, a hozott könyveket, füzetek vagy akár közvetlenül tőlük is lehetett vásárolni. A képregény árus standok néhány helyen külön ki is voltak hegyezve a jelen levő sztárvendégek műveire. Valamennyiüknél pedig rendelkezésre álltak sketch- és artbookjaik.

pb183570-f1200x1200.jpg

A színész meghívottak közt többek közt olyan nevek voltak, mint a Harry Potter-filmek Malfoy-apukája: Jason Isaacs, a trónok harca White Walkere: Ross Mullan, a számos sorozatban, többek közt az Odaátban is szereplő Sebastian Roché, valamint a John Constantine-t megtestesítő wales-i Matt Ryan. Ők külön előadásokat is tartottak, nekem ezek közül idő híján csak Matt Ryané fért bele. Az ő előadása egy másik csarnokban levő színpadon volt. Ebben a csarnokban voltak a színeszek dedikáló asztalai is, ahol folyamatosan kígyózó sorok álltak, valamint ezen a részen voltak nagy részt a merchandise- és képregény árusok is. A helyszínen voltak különféle vetélkedők, gamer sarkok, és -versenyek. Ebben az épületben cikázott fel-alá egy R4-es droid is, ami gyanútlanul spriccelte le a vele „szóba” álló embereket. Aki főként képregény gyűjteménye bővítésének céljából látogat ki, annak nyilván jó pont, ha tud németül, a kínálat elég nagy része ugyanis ebből állt. De angol nyelvű kiadványokból is akadt jócskán, amikből jómagam is betankoltam rendesen.

pb193644-f1200x1200.jpg

Összességében egy nagyon színvonalas és hatalmas rendezvény volt, főleg magyar viszonylatban, aminek csak a körbejárása is erősen felemészti az energiatartalékokat. És az óriási választék bárkit beszippantott azonnal.

Ismét mindenképpen csak ajánlani tudom a képregény-, cosplay-, videójátékok- és celebritások kedvelőinek. Jövőre ugyanitt!

Pál Szabolcs

Nyerj jegyet a VIECC Vienna Comic Conra november 18-19-ére!

viecc-vienna_comic_con.jpgIdén immár harmadik alkalommal rendezik meg Ausztria legnagyobb képregényes rendezvényét Bécsben. A VIECC Vienna Comic Conra keresztelt rendezvény 2015 óta minden évben újabb híres képregényalkotókat és képregényes témájú filmek szereplőit hozza el az osztrák fővárosba.

Az eddig bejelentett meghívottak között találjuk az itthon is megjelenő Batman íróját, Scott Snydert vagy a szintén nagy sikert aratott Vasember: Extremis rajzolóját, Adi Granovot, aki a korábban megjelent Gyilkológép című kötetnek is volt borítórajzolója.

scott_snyder.jpg
A lista korántsem ér itt véget, hiszen az amerikai szuperhős-képregények kedvelőinek ismerősen kell, hogy csengjen Emanuela Lupacchino, Giuseppe Cafaro vagy Guillermo Ortega neve is. Chris Giarrusso, a mini-Marvel borítók rajzolója is a helyszínen fog dedikálni és rajzolni a vendégeknek.

emanuela_lupacchino.png

Nem kell elkeseredni a képregényfilmeket kedvelőknek sem, hiszen a szervezők nekik is tartogatnak meglepetéseket. Benedict Wongot ismerhetjük a Doctor Strange-ből vagy láthattuk az itthon Mentőexpedíciónak keresztelt filmben is.

vcc17_benedict_wong_566x302.jpg

John Rhys-Davies-t a fantasy kedvelőinek szintén nem kell bemutatni, hiszen a Gyűrűk urában szerepelt és Gimli karakterét játszotta. Sebastian Roché itthon a Vámpírnaplók és az Odaát című filmsorozatokból lehet ismerős.

john_rhys-davies.jpg

Ennek örömére a Képregény.blog.hu és a ZSIGER.hu Kiadó nyereményjátékot indít:

  1. Like-old a következő Facebook-oldalakat:
    Facebook.com/VIECCViennaComicCon/
    Facebook.com/ZSIGER.hu
  2. Oszd meg ezt a cikket a Facebook-oldaladon publikusan.
  3. Küldj emailt a kiado <kukac> zsiger.hu címre a teljes neveddel és postacímeddel és hogy melyik napra szeretnél menni!

Ha mindezeket teljesíted, bekerülsz a sorsolásba, melyen 2 szerencsés nyertes VIECC Vienna Comic Con-napijegy birtokosa lehet! A nyereményjáték november 1. szerdáig tart.

A jegyek november 18-ra vagy 19-re szólnak és nagyjából 1 héttel a rendezvény előtt fogjuk kiküldeni postán. A nyerteseket emailben értesítjük! A nyereményeket a VIECC Vienna Comic Con ajánlotta fel és készpénzre nem válthatók.

A VIECC Vienna Comic Con nyereményjáték nyertesei:

  • Balogh Dávid – szombati jegy
  • Hundt Tamás – szombati jegy