Frank Miller

Rekordrészvétel az 5. VIECC Vienna Comic Conon

viecc2019.pngA Messe Wien területén megrendezett jubileumi VIECC Vienna Comic Con mind a látogatók, mind a szervezők számára rendkívül sikeresminden eddiginél nagyobb, színesebb és érdekesebb– volt! A látogatók száma az elmúlt évekhez hasonlóan idén is emelkedett (kb. 20%-kal), most közel 32000-en látogattak ki a rendezvényre. Úgy tűnik, érdemes volt a nagyjából egymillió eurós beruházással odavonzani a box-office sztárokat, a legmenőbb cosplayer-eket, valamint izgalmas kísérőrendezvényekkel biztosítani azt, hogy a show minden korosztály számáraaz idei év egyik legizgalmasabb eseménye legyen. A VCA Vienna Challengers Arena’ performance – powered by Magenta rendezvénye is hozzájárult ahatalmas sikerhez. A számtalan országból érkezett játékosok népszerű játékokban küzdöttek egymással meg a nem csekély pénznyereményekért.

Sztárok testközelben

Az idei VIECC népszerű sztárjai Sean Astin, a Gyűrűk Ura bátor Csavardi Samujának megformálója, az akciólegenda Steven Seagal és a Batman képregény írója, Frank Miller voltak, de a Harry Potter rajongóka Roxfort gondozóját alakító, David Bradley aláírását is meg lehetett szerezni! A filmek és a TV-sorozatoksztárjai, valamint a képregény-művészek különös izgalmakat garantáltak a rajongók számára. A fiatalabb generáció igyekezett akcióközelben maradni, hogy olyan youtuber-eket láthassanak élőben, mint Mike Singer vagy Chaosflo44.

A Cosplay verseny győztese Chicagóba repül

Minden évben a VIECC Vienna Comic Con egyik fénypontja az FM4 által bemutatott Cosplay bajnokság. Az idei verseny győztese a Cseh Köztársaságból érkezett Rozari volt, aki Philippa Eilhartot formálta meg a The Witcher 3-ból. Igy őt érte az a megtiszteltetés, hogy hamarosan az USA-ba repülhet a világ legnagyobb és legismertebb a Cosplay Chicago C2E2 Cosplay Crown Championships versenyére.

A legjobb játékosok izgalmas összecsapásai

A szervezők aze-sport területén is jelentős előrelépést tettek. A VCA Vienna Challengers Arena performance – poweredbyMagentaeseményeit immár harmadik alkalommal nagy pénznyeremények ésjelentős szponzorok mellett,több mint 22 országból érkező játékossalrendezték meg. Szombaton Sophie„The Warrior”mindenkit megvert a SmashSistersCrew Battleelső körében, deintenzív harc folyt a Tekken7 és a MortalCombat versenyeken is. A FIFA játékosok a Coca-Cola eSoccerCup-on a 2500 eurónyi nyereményért csaptak össze, amelyet végül a Sercan Kara vitt haza. Óriási figyelem irányult a Coca-Cola Breakpoint Ultimate The Major döntőjének a világ minden tájáról érkező résztvevőire. A világelső mexikói MkLeo állt ki a többinagynevű játékos ellen, a közel 12 000 eurós nyereményalap miatt a csata végig izgalmas és feszült volt.

A szervezők alig várják 2020-at

„5 évvel ezelőtt, az első VIECC megszervezésekor ez még egy álom volt, és sok munkával mára valóra vált. 2019 ezért nagyon különös évünk volt, és bízom benne, hogy erről a hétvégéről a rajongók még sokáig fognak beszélni! Különösen sikeresek voltunk az új ausztriai standardokfelállításában, valamint azesport-közösségünk erősítésében”– mondta Florian Schermann, a Reed Exhibitions egyik, arendezvényért felelős menedzsere.

A következő esemény dátumának feljegyzése a naptárakba minden rajongó számára kötelező! A jövő évi VIECC Vienna Comic Con, és a VCA Vienna Challengers Arena performance – powered by Magenta, a tervek szerint 2020. november 21–22-én lesz ugyanitt!

A 2019-es bécsi VIECC Vienna Comic Con legfontosabb hírei

viecc2019.jpg

2019. november 23-24-én kerül megrendezésre az 5. jubileumi VIECC Vienna Comic Con a bécsi Messe Wien területén. A vadonatúj mangák, játékok, filmelőzetesek és természetesen képregények mellett, híres film- és képregénysztárok várják a látogatókat. Idén első alkalommal van lehetőség a rajongóknak különleges jegyeket venni, az Ultra VIP jegyekből csupán 50 darab áll rendelkezésre! A legexkluzívabb belépőkkel a résztvevők közös fotókat készíthetnek, aláírásokat kérhetnek és cseveghetnek a sztárokkal.

Készen állsz Steven Seagalra?

Egy különleges vendég is ellátogat idén a VIECC Vienna Comic Con-ra! A több mint 40 filmben szereplő Steven Seagal lehetőséget kínál, hogy rajongói találkozzanak, kezet fogjanak,fotókat készítsenek vele, vagy autogramot kérjenek tőle. Az olyan legendás filmsikerekben szereplő akciósztár, mint a Nico, a Halálra jelölve, az Úszó erőd, vagy az Ölve vagy halva számos alkalommal mutatta meg képességeit a filmvásznon.

Nemzetközi sztárkavalkád

Idén több híresség is feltűnik majd, Sean Astin, a Gyűrűk Ura bátor Csavardi Samujának és a Magyarországon is futó képregényből adaptált A kór Jim Kentjének megformálója, számos ikonikus női sztár, pl. Alex Kingston, a Vészhelyzet (Dr. Elisabeth Corday), a Ki vagy, doki?, illetve A zöld íjász sztárja, vagy Stephen King híres regénye (Az) alapján készült filmből ismert Jack Dylan Grazer, aki a Shazam!-ban is szerepelt. De ez nem minden – az Amerikai Pitéből és a Flash – A Villám sorozatból ismert Chris Klein, valamint a képregényuniverzum titánja, Frank Miller (The Dark Knight Returns, Daredevil, Sin City, 300, Ronin) alkotója is megerősítette részvételét.

Képregényművészek sora is megtiszteli majd a rendezvényt, jelen lesz többek között Jim BalentHolly Golightly, Mawil és Ulrich Schröder is.

Különféle kreációival érkezik az eseményre a cosplay szupersztár és influencer Anissa Cosplay, aki „NieR: Automata” vagy „The Witcher” néven is ismert. Youtube-videói és a Twitch közvetítései tették őt a német nyelvterület egyik leghíresebb influencerévé.

Cosplay Central

A VIECC Vienna Comic Con most először biztosít helyet egy központi területen a cosplay szerelmeseinek, ahol a látogatóknak lehetősége nyílik üdvözölni a világ legjobb cosplayereit és megnézni, hogyan keltikéletre a híres játék- és képregénykaraktereket. Megmérettetés is lesz, hiszen Európa egyik legnagyobb cosplay versenyén a kézimunka minősége, a páncél és az FX kategóriákban értékelnek a bírák. A győztes 7000 euróval lesz gazdagabb, és lehetőséget kap a chicagói C2E2 kiállításon versenyre kelni a világ minden tájárólérkező többi ReedPop Global Championship győztessel.

Információ, regisztráció és jegyek a rendezvény weboldalán: www.viecc.com.

A rendezvényre hamarosan nyereményjátékot hirdetünk, melyen akár egész hétvégés belépőket is nyerhettek!