Blender

Tudtad-e, hogy Alan Moore egy magyar képregényírónak írt méltató levelet?

blender-cover-milan-1.jpg

prim_daniel-k.jpg1. rész – rövid interjú Prim Dániel Attila képregényíróval

A Tudtad-e, hogy…? egy párkérdéses interjúsorozat lesz, mely rendszertelen időpontokban jelenik majd meg a Kepregeny.blog oldalán. A sorozat alapköve, hogy megismertesse a magyar alkotókat a magyar képregényes közönséggel egyfajta “trivia” formájában.

Prim Dániel Attila – sok másik mellett – a Blender című képregény írója, valamint a Free Fantasy Comics alapítója.

Kovács Milán: Mit szóltál, mikor megkaptad a levelet és először belepillantottál?

Prim Dániel Attila: Leginkább semmit, fel sem fogtam, hogy ki írta. Később pedig átmentem a halál elfogadásának stádiumain: tagadás, depresszió, elfogadás, mert túl jókat írt, és nehéz volt elhinni. Miután lecsillapodtam, gondolkodtam el azon, hogy ez egy nagyon fontos lépés az írói életemben, főleg olyan szempontból, hogy hogyan kezelem ezt. Kezelhetném úgy, hogy Alan Moore azt mondta, jó író vagyok, mosom kezeimet, ennél többre nincs szükségem, de úgy döntöttem inkább, hogy még jobb leszek, még többet fejlődök majd és új szintekre viszem az írásaimat.

blender-cover-milan-2.jpgRöviden összefoglalva miről szól ez a képregény, a Blender?

A Blender egy sötét-komédia és horror keverék, amiben próbálom körbejárni az emberi morális szélsőségeket. Mi a jó, mi a rossz, miért okozunk bántalmat vagy boldogságot más embereknek. A főszereplő Sammy egy olyan karakter, aki alól minden szociális támaszt megvont az élet egy nap alatt, a szerelmét, a szabadságát és kényelmes megélhetését. A Blender főleg az ő változásáról szól, és belátást nyerhetünk egy nem mindennapi börtön érdekes lakóiba is.

A képregényed sok magyar rajzoló kezén átment. Nehéz megtalálni a “tökéleteset” vagy az eredeti koncepció is ez volt?

Nem ez a koncepció, sok különböző dolog közrejátszott, amiért a rajzolók folyamatosan cserélődnek, személyes okok, vagy nem feleltünk meg egymásnak stílusban. Ez nem könnyű dolog, főleg ha magad finanszírozod a dolgot, nem vagyok egy stabil munkahely, mert projektenként fizetek.

Milyen jövőbeli megjelenésen dolgozol jelenleg és kaphatunk-e belőle ízelítőt?

Szeretném tovább növelni a palettámat, hogy az olvasók lássák a többi oldalamat is. A The Day of Robots-szal és Novemberrel a szórakoztató, a Blenderrel a sötét, cinikus oldamat láthatták eddig. Most van két nagyon fontos projekt, amin dolgozunk, az egyik a The Last Arrival sci-fi, amit olyan négy éve csiszolok fejlesztgetek és rakom tele új mondandóval. Egy öt részes mini-sorozat lesz egyenként harminc körüli oldalszámmal. Szabó J. Gergely rajzolja és tusolja, Maharita Szabrina pedig színezi éppen. Az eddigi kész oldalak gyönyörűek szerintem és kiegészítve a történetemmel, remélhetőleg egy jó kis elgondolkodtató, szórakoztató képregénnyel állunk majd elő. Van még egy oldalam, amiben még nem alkottam a honlapra és ez az emberi dráma, ha felszabadul egy kis büdzsé, ebből is kaphatnak ízelítőt az olvasók.

14302405_1229066293780222_432244517_n.jpg

Aki szeretné elolvasni, milyen módon juthat hozzá a Blenderhez vagy más képregényedhez?

A nyomtatott megjelenés ezen a héten szombattól veszi kezdetét a birminghami ICE – International Comic Expo-n, ami az első, de messze nem utolsó publikus megjelenésünk. A Blender, mint az összes képregényünk ingyenesen olvasható, a freefantasycomics.com honlapunkon. Nagyon hamarosan rendelhető lesz nyomtatott formában is, ugyanott. A Blender Vol. 1, amiben benne van az első hét fejezet és két extra történet, csak a rendelőknek. Ha szeretnétek friss híreket kapni a megjelenésekről, vagy érdekel titeket a The Last Arrival folyamata, látogassatok majd el a facebook oldalunkra (facebook.com/freefantasycomics), mert ott láthatjátok a legfrissebb értesüléseket.

page01_400_dpi-k.jpg