AllStar

AllStar: Nem MindenCsillag Ragyog – közfinanszírozás extra ajándékokkal

Az AllStar közösségi finanszírozása a Kickstarteren 130% felett van még több, mint 2 héttel a vége előtt, ezért az alkotók úgy döntöttek, hogy az ott elért úgy nevezett “stretch goalokat”magyar tamogatók is megkapják ajándékként. A 100%-os finanszírozáson felüli összegekből magyar- és nemzetközi „indie” képregényalkotókat is támogatunk és alternatív borító formájában jelennek meg. Azonban ezeket a rajzokat az eddigi támogatók, csakúgy mint a jövőbeliek is megkapják A4-es nyomat formájában. A projektet támogatni a www.AllStarComic.hu oldalon lehet.

allstar-fb-esemeny3.jpg

Az eddig elért öt teljesen ingyenes ajándék

  1. Bolye László A5 méretű kétszínes nyomata
  2. Kristofor Harris (USA) A4 méretű színes nyomata
  3. Ambrus Izsák A4 méretű színes nyomata
  4. Fábián István és Varga Tomi által rajzolt sörkeksz
  5. Huszka Zsombor A4 méretű színes nyomata

allstar-ajandek-osszesxxx.jpg

A további extra ajándékok, amennyiben az alkotók az elkövetkezendő több, mint két hétben elérik az alábbiakat tartalmazzák:

  1. Juhász Ernő „BoBy”-ról és más karakterekről szóló eredettörténeteiből 4 oldal a képregénybe kerül (48 oldalas lesz a nyomtatott verzió is mindenki számára)
  2. Juhász Ernő eredettörténeteiből még +4 oldal a képregénybe kerül (azaz 52 oldalas lesz mindenkinek)

allstar-promo-boby_eredettortenet.jpg

További tervek

A polótervek folyamatosan készülnek, az első verziót már láthattátok a Jövő TV-ben, hamarosan még több mintából lehet választani egységesen 3330 Ft-os támogatói áron.

allstar-polo1.jpg

A napokban tervezik „BoBy” és más karakterek 3D nyomtatott figura verzióit, melyeket Jáger Attila modellez. Ha minden rendben megy, hamarosan elérhető áron kerülnek ezek is a potenciális támogatók elé.

Az alkotók köszönik eddigi és jövőbeli támogatóiknak mind a magyar-, mind a Kickstarter oldalakon!

AllStar: Nem MindenCsillag Ragyog – közösségi finanszírozás egyedi magyar megoldással

Ma 10 órától elindult az AllStar: Nem MindenCsillag Ragyog magyar közösségi finanszírozása egyedülálló módon az AllStarComic.hu oldalon. A képregény újabb 5 oldallal gazdagodik, és az alkotók a képregény teljes színezésére gyűjtenek támogatásokat. A színező nem más, mint a magyarul is megjelent Az operaház fantomja rajzoló-színezője Varga Tomi, aki 4 évig színezte a Tini Nindzsa Teknőcöket, valamint Kevin Eastman rajzait.

allstar-magyar_kozossegi_finanszirozas.jpg

A támogatás Magyarországon meglehetősen egyedi, hiszen a nemzetközi Kickstarterrel egyszerre fut, azonban itthon még bankkártya sem kell a támogatáshoz, egyszerű banki átutalással is lehet használni.

book_of_heroes.jpg

A magyar közösségi finanszírozásról

Különböző szinteken lehet támogatni, a 990 Ft-os belépő szinttől a rajzos dedikációkon keresztül az összes alternatív borítót tartalmazó mega-csomagig. A magyar támogatási szintek ára a Kickstarterhez képest jelentősen kedvezőbb.

Kétheti akció

Ami még izgalmasabbá teszi a kampányt, hogy az első 2 hétben (július 13-ig) 3490 Ft vagy afeletti támogatók a magyar nyelvű dedikált Book of Heroes-t kapják ajándékba. Ez egy képregényantológia, amiben cseh, szlovák, lengyel, örmény és magyar alkotók vettek részt.

Az alkotók

allstar-alkotok.jpg

Nemzetközi- és magyar alkotók

15 féle alternatív borító is készült, melyek alkotói között olyan nemzetközileg is elismert nevek szerepelnek, mint Geraldo Borges, Vassilis Gogtzilas, Noel Tuazon vagy a magyar származású Jean-Paul Csuka. Természetesen magyar alkotókból is nagy a választék, az alap borítót a képregény belső oldalainak rajzolója, Fábián István készítette. Rajta kívül Juhász Ernő, Pál Szabolcs, Odegnál Róbert, Hollerbach Emil, Jáger Attila, Tebeli Szabolcs ‘Brazil’, valamint Debreczeni Sándor rajzoltak.

Az AllStar: Nem MindenCsillag Ragyog 44 színes oldalon lesz olvasható szeptember végén, és készül a következő epizód is.

allstar-belso_szinek1.jpg

A képregényről

A történet főhőse Kezes Imre, tizenéves diák, aki a mindennapok nehézségei elől saját kis fantáziavilágába menekül. Szabadidejében egy képregényt rajzolgat, amiben az AllStar nevű szuperhős szörnyek és gonosztevők ellen küzd. Míg a fiú igyekszik kizárni a külvilág zajait, a valóság gyakran megfertőzi a képzeletet: Imre életének kulcsszereplői és -mozzanatai rendre megjelennek a panelek között is.
Míg olvasóként elmerülhetünk a szimpatikus, nagyon is ismerős főszereplő lelkivilágában, megismerhetjük érzéseit és motivációit, addig a képregény egy párhuzamos értelmezési síkon, önreflektív utalásrendszerrel szórakoztat.

Szujó Norbert
(Randomkult.blog.hu)