AllStar: Nem MindenCsillag Ragyog – közösségi finanszírozás egyedi magyar megoldással

Ma 10 órától elindult az AllStar: Nem MindenCsillag Ragyog magyar közösségi finanszírozása egyedülálló módon az AllStarComic.hu oldalon. A képregény újabb 5 oldallal gazdagodik, és az alkotók a képregény teljes színezésére gyűjtenek támogatásokat. A színező nem más, mint a magyarul is megjelent Az operaház fantomja rajzoló-színezője Varga Tomi, aki 4 évig színezte a Tini Nindzsa Teknőcöket, valamint Kevin Eastman rajzait.

allstar-magyar_kozossegi_finanszirozas.jpg

A támogatás Magyarországon meglehetősen egyedi, hiszen a nemzetközi Kickstarterrel egyszerre fut, azonban itthon még bankkártya sem kell a támogatáshoz, egyszerű banki átutalással is lehet használni.

book_of_heroes.jpg

A magyar közösségi finanszírozásról

Különböző szinteken lehet támogatni, a 990 Ft-os belépő szinttől a rajzos dedikációkon keresztül az összes alternatív borítót tartalmazó mega-csomagig. A magyar támogatási szintek ára a Kickstarterhez képest jelentősen kedvezőbb.

Kétheti akció

Ami még izgalmasabbá teszi a kampányt, hogy az első 2 hétben (július 13-ig) 3490 Ft vagy afeletti támogatók a magyar nyelvű dedikált Book of Heroes-t kapják ajándékba. Ez egy képregényantológia, amiben cseh, szlovák, lengyel, örmény és magyar alkotók vettek részt.

Az alkotók

allstar-alkotok.jpg

Nemzetközi- és magyar alkotók

15 féle alternatív borító is készült, melyek alkotói között olyan nemzetközileg is elismert nevek szerepelnek, mint Geraldo Borges, Vassilis Gogtzilas, Noel Tuazon vagy a magyar származású Jean-Paul Csuka. Természetesen magyar alkotókból is nagy a választék, az alap borítót a képregény belső oldalainak rajzolója, Fábián István készítette. Rajta kívül Juhász Ernő, Pál Szabolcs, Odegnál Róbert, Hollerbach Emil, Jáger Attila, Tebeli Szabolcs ‘Brazil’, valamint Debreczeni Sándor rajzoltak.

Az AllStar: Nem MindenCsillag Ragyog 44 színes oldalon lesz olvasható szeptember végén, és készül a következő epizód is.

allstar-belso_szinek1.jpg

A képregényről

A történet főhőse Kezes Imre, tizenéves diák, aki a mindennapok nehézségei elől saját kis fantáziavilágába menekül. Szabadidejében egy képregényt rajzolgat, amiben az AllStar nevű szuperhős szörnyek és gonosztevők ellen küzd. Míg a fiú igyekszik kizárni a külvilág zajait, a valóság gyakran megfertőzi a képzeletet: Imre életének kulcsszereplői és -mozzanatai rendre megjelennek a panelek között is.
Míg olvasóként elmerülhetünk a szimpatikus, nagyon is ismerős főszereplő lelkivilágában, megismerhetjük érzéseit és motivációit, addig a képregény egy párhuzamos értelmezési síkon, önreflektív utalásrendszerrel szórakoztat.

Szujó Norbert
(Randomkult.blog.hu)

Share